Artikkelit löytyvät eri välilehdiltä

keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Avomeripurjehtija on hyvä kaupunginvaltuutettu.

 

Avomeripurjehtija
on hyvä kaupunginvaltuutettu.

Olin SDP:n ehdokkaana Helsingin kunnanvaltuustoon.
Sain hienosti ääniä, en päässyt valtuustoon, mutta jatkan rantojemme puolustamista.

Suunnittelen jokaisen purjehduksen huolella etukäteen. Tutustun merialueisiin ja vallitseviin säihin. Hankin tarvittavat merikortit ja muut varusteet, että voin suunnistaa, minne olen menossa.

Mitoitan matkan aikana tarvittavan ruuan ja ennen kaikkea veden. Huolehdin, että ruoka ja vesi on pakattu niin, että ne säilyvät. Ja oleellista on tehdä koko matkan kattava budjetti. Rahojen pitää riittää takaisin kotiin. 

Veneessä pitää olla vakuutus, joka on voimassa niillä vesialueilla, jonne olen menossa. Turvavarusteiden pitää olla kunnossa, apukone huollettu ja sähkölaitteet toimivat.

Ja merellä pidän huolella lokikirjaa. Kirjaan ylös kahden tunnin välein sijainnin, aluksen nopeuden ja kulkusuunnan, ilmanpaineen, lämpötilan ja akkujen jännitteen. Lokikirjaa pidän lyijykynällä, en sen takia, että voisin tehdä jälkeenpäin muutoksia kirjauksiini. Lyijykynällä kirjoitettu teksti säilyy lukukelpoisena, vaikka lokikirja joutuisi veden alle.

Lokikirjan pidossa on yksi lisäbonus. Jos vahdissa tulee mieleen jättää merkintä väliin, alkaa valppaus herpaantua.

Purjehtiminen on pitkä lista pieniä asioita, jotka pitää tehdä etukäteen valmiiksi, vaikka se tuntuisi kuinka tylsältä.

Varsinainen purjehdus on se näkyvä jäävuoren huippu ja elämys, joka pyyhkii pois kaiken sen etukäteen tehdyn, joka varmisti purjehduksen onnistumisen

Valtuutetun toimi on hyvin samanlaista. Satoja sivuja paperia, joka pitää sisäistää, ennen kuin voi sanoa mielipiteensä asiasta tai voi rehellisin mielin äänestää asiasta. Ja tietysti pitää pysyä valppaana.

 

Olin SDP:n ehdokkaana Helsingin kunnanvaltuustoon.
Sain hienosti ääniä, en päässyt valtuustoon, mutta jatkan rantojemme puolustamista.


Jos yhteistyö kiinnostaa, anna kuulua.
 

 

>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommmentit moderoidaan ja julkaistaan kirjoittajan luvalla ja vastuulla.